Vorm mee een stiltecircel van solidariteit en voor vrede

door | mei 17, 2024

Op 2 juni organiseren de parochies van Kontich-Kazerne en Lint,  na de viering van 9.30u in Kontich-Kazerne een                                 “stiltecircel van solidariteit en voor vrede.”

 

Door aan een stiltecirkel deel te nemen, toon je je solidariteit met o.a. het Oekraïense- en Palestijnse volk en al wie lijdt door de oorlog.

Je staat letterlijk ‘stil’ bij het onrecht dat niet zo heel ver van ons plaats heeft.

De stilte symboliseert ook de vredesstem die nu de mond gesnoerd wordt door de oorlogen. We maken het stil voor alle slachtoffers van alle oorlogen in onze wereld.

We vormen een tijdelijke gemeenschap van solidariteit en vrede en je toont aan voorbijgangers je verontwaardiging tegenover de oorlogen.

Nakba, een humanitaire catastrofe die maar niet wil stoppen. Nu weer in Gaza

Op 15 mei werd de jaarlijkse Palestijnse Nakba of Catastrofe herdacht. Na de oprichting van de Israëlische staat op 14 mei 1948 verdreven leger- en terreurgroepen 750.000 Palestijnen uit hun huizen en van hun grond. 500 Palestijnse dorpen werden van de kaart geveegd.

Nu intussen 76 jaar later is de catastrofe nog steeds niet ten einde: bezetting, verdere kolonisering, vormen van apartheid en nu een gruwelijke nietsontziende oorlog in Gaza. De Nakba blijft maar voortgaan.