Viering kaartkampioen 2023-2024

door | apr 17, 2024

Om op het elan van mijn seizoenverslagen verder te gaan, nog een laatste titelsong zijnde, “Oops!…I did it again”, wat scheepskapitein Luc mocht zeggen na een geslaagde dag cruise op een aangename zee. Met stuurman Hermine aan zijn zij en een geweldige crew, kon het schip van wal gaan op zaterdag 13 april. Met z’n allen hebben zij ervoor gezorgd dat de passagiers een leuke tijd konden beleven, gaande van culinaire verwennerij tot entertainment, en dat niemand met lege handen het schip verliet na het aanmeren.

Hierbij mochten wij als ere gasten, de collega’s voorzitter François Stessens en Gerda Opsomer van de zusterafdeling Kontich Centrum verwelkomen. Maar voor we zo’n cruise schip in beweging brachten, vergde dat toch eerst wat voorbereidingen om alles aan boord te brengen. Zo zijn Luc en Hermine er weer in geslaagd, om aan dek een zeer mooie prijzentafel te voorzien, waar alle passagiers uit konden kiezen, alsook mooie prijzen voor een tombola en bingo.

Hierbij konden we weer rekenen op de gulle schenking van Tuincenter Van Uytsel, Traiteur Omnibus, de firma Spaas en Eldi. Om de smaakpapillen te beroeren werd er beroep gedaan op Traiteur Omnibus, die garant stonden voor een heerlijk diner en aan het applaus te horen, was ieders buikje voldoende gevuld.

Na het eten mocht het toch niet ontbreken om Luc en Hermine even in de picture te zetten, voor al het werk dat zij jaar na jaar verrichten om ons allen te plezieren, want niets komt vanzelf. Maanden vooraf waren zij al in de weer om dit alles mogelijk te maken, ondanks de wat moeilijkere periode voor hen beiden. DIKKE MERCI. Deze cruise werd niet zomaar georganiseerd, maar stond in het teken van de viering van de nieuwe kampioen jaargang 2023-2024. En wat voor een kampioen!! Iemand dat er een topseizoen heeft opzitten, want buiten kampioen zijn in St-Rita, mocht hij ook de titel van marathon kampioen achter zijn naam zetten, bij de collega’s in Kontich-centrum, alsook de titel van seizoen kampioen.

Het was George De Bruyn die deze triple klaarspeelde.

DIKKE PROFICIAT!

Bij ons in St-Rita behaalde hij de eindmeet met 855 punten, en werd dan ook beloond met een trofee, bloemen en een prijzengeld waar hij vrijblijvend iets mee kon kopen. Hij deed zich dan ook een airfryer en een waterkoker cadeau. Buiten aanvoerder van het algemeen klassement viel hij ook nog eens in de prijzen bij het nevenklassement, gaande over de zestien wedstrijden. Maar hier moest hij wel twee sterke tegenstrevers voor laten gaan.

Twee spelers die ieder op zich, weken op nummer één hadden gestaan, maar aan de meet de kaas van tussen hun boterham lieten nemen. Leo Van linden werd de nummer één in dit nevenklassement met een totaal van 1746 punten en op de tweede plaats kon Rudi Vervoort zich settelen met 1741 punten.

Derde werd dus Georges De Bruyn met 1727 punten. De drie heren werden beloond met een geschenk.

Naast winnaars zijn er ook altijd verliezers of iemand die minder geluk had met de kaarten. Ondanks zijn laatste plaats, viel hij ook nooit in de prijzen al was het maar als laatste. Voor bij de winnaars te horen had hij te weinig, en om als laatste te eindigen net iets te veel punten. Dit seizoen was het Stan Fransen die met 684 punten de rangen sloot. Traditioneel mocht hij de rode lantaarn in ontvangst nemen, en kreeg hij bovenop als troost nog een plant en de vitamientjes van Bastogne. Daarbovenop nog wat zakdoekjes, om het leerzweet af te deppen, zodat hij volgend seizoen steviger in zijn schoenen staat.

Na de huldiging werd het tijd om de prijzentafel te ledigen. Bij de één ging het al wat moeizamer dan bij de ander, omdat het aanbod zo groot en mooi was.

Vervolgens werd er voor entertainment gezorgd, en traditioneel kon men kiezen tussen bingo of kaarten. Het was dan ook aangenaam om zien, dat er onder de passagiers een groot deelnamedrang was, bij de beide spelen.

De bingo werd in goede banen geleid door Frans Wijckmans en Albert Goyvaerts. Zij konden er toch ook weer voor zorgen dat er enkelen in de prijzen vielen.

Bij de kaarters gedirigeerd door Leo Van linden, was het Jeannine Maarten, die met de hoofdprijs ging lopen. Uit een deelnemersveld van 28 personen stak zij er met kop en schouder boven uit. Het prijzengeld met 50 euro vooruit, werd verdeeld onder 15 gelukkigen. En ja hoor, zelfs Stan Fransen was één van de gelukkigen. Wat een rode lantaarn al niet kan doen, of waren het die vitamientjes. De winnaars konden na de tombola hun prijzengeld in ontvangst nemen. Tijdens die tombola zaten de mensen in spanning te wachten, of hun aangekochte loten iets zouden opbrengen. Spijtig genoeg konden we niet iedereen plezieren, daar er meerdere personen het geluk hadden om meerdere prijzen in de wacht te slepen. Wie ook nog een prijs in de wacht kon slepen, was Rita Van Hoey. Zij vond samen met Rudi Torfs en Leo Van linden de rode draad doorheen mijn verslagen. Het juiste antwoord was, dat er in ieder verslag een titelsong verweven zat, gaande van “Mooi, het leven is mooi” van Will Tura tot “Oh oh ik heb zorgen” van Louis Neefs. Met dank aan de sponsoring van de KWB St-Rita kaart afdeling mocht Rita het prijzengeld van 34 euro in ontvangst nemen. Na het aanmeren van een geslaagde viering, restte mij als ceremoniemeester van de avond en verslaggever van dit seizoen, iedereen een behouden thuisvaart.

PS.

– Tijdens de Parochie~St.-Rita~kermis, het eerste weekend van juni (31/5 tot 02/06), kan er op zaterdagavond deelgenomen worden aan een kaartwedstrijd, startend om 20.00u.

 – Het nieuwe kaartseizoen 2024-2025 start op vrijdag 06 september in St-Rita, en hopelijk kunnen wij terug op jullie deelname rekenen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

C.H.