Misdienaarswerking

Misdienaarswerking

Hier maak je kennis met de misdienaarswerking van de Patrorale Eenheid Immanuel

Hoofdmisdienaars

Thomas Cuypers

Geboren in Mortsel op 12 april 1999, begon als misdienaar na zijn eerste communie in mei 2007, in de parochie van Lint. Thomas is uiteindelijk binnen de eigen parochie zelf hoofdmisdienaar geworden. Bij de oprichting van de Pastorale Eenheid trad hij naar voren om met de misdienaars van de gehele PE samen activiteiten te doen. Een jaar later werd hij samen met Peter hoofdmisdienaar.

Peter van den Heuvel

Geboren in Lier op 11 december 1993, begon als misdienaar na zijn eerste communie in 2001,in de parochie van Kontich- kazerne.na een sabbatperiode heeft Peter in 2014 de misdienaarswerking van de eigen parochie overgenomen, na de oprichting van de pastorale eenheid werd hij gevraagd om samen met Thomas de misdienaars van de PE te begeleiden.

wie zijn we wat doen we?

Tijdens de viering

De misdienaars zijn zeer belangrijk tijdens een viering. Zij zijn verantwoordelijk dat alles op het juiste moment op de juiste plaats is en dat alles net dat tikkeltje plechtiger en eleganter verloopt. Je zal misdienaars dus vaak zien met iets in hun handen.

Buiten de kerk

De misdienaars komen ook samen om activiteiten te doen. Jaarlijks wordt een misdienaarsdag georganiseerd om het werkjaar te openen. En als afsluiter is er een sleep-in tijdens het Pinksterweekend in één van de kerken van de PE.

IJD

Sinds 2020 is de misdienaarswerking lid van IJD, dit heeft als positief gevolg dat misdienaars uit onze parochies ook mee activiteiten van IJD kunnen volgen. IJD voorziet ook een jaarthema waarrond ze zelf activiteiten bedenk of wij rond werken.

Misdienaar worden

Misdienaar worden is niet moeilijk, je moet je eerste communie doen waarna je de albe mag aandoen. In elke parochie zijn er verantwoordelijken die met een uniform stappenplan jou bij de groep brengen. Als je toch nog vragen hebt, mag je ons altijd een e-mail sturen.