O.L.V.-Onbevlekt Ontvangen - Kontich-Kazerne

Sinds begin 2003 gaan de Kokatrotters zes à acht keer per jaar ‘op trot’. Maar vóór we deze naam kregen hadden we al een jarenlange traditie om regelmatig te gaan wandelen of fietsen. De oorsprong gaat terug naar de periode dat Pater Jef Van Kerckhoven jaarlijks een uitstap aanbood aan zijn catechesemedewerkers. Na verloop van tijd organiseerden enkele deelnemers daarnaast een jaarlijkse fietstocht en het duurde niet lang of er kwam per seizoen nog een uitstap of een wandeling bij. De initiatieven werden enthousiast onthaald en vrienden brachten andere vrienden mee. Zo werd het stilaan een open, wisselend groepje.

De verscheidenheid van de uitstappen gaf voor elk wat wils en bracht anderen weer op nieuwe ideeën. Het stond, en het staat nog altijd iedereen vrij om initiatief te nemen en een uitstap in elkaar te steken. Al deze toffe ervaringen willen we delen met anderen en daarom werd een naam gezocht om mee naar buiten te treden. De ‘Kokatrotters’ waren geboren.

kokatrotters

KOKATROTTERS = mensen van KOntich KAzerne en Andere buurten die graag op TROT gaan.

Iedereen die graag wandelt of fietst en zich bij ons thuis voelt kan meegaan.

Na een eerste deelname kan je lid worden van onze vereniging die overkoepeld wordt door de VWO (Vlaamse Wandel- en Omnisportfederatie).

Momenteel kost een jaarlidmaatschap €15. Leden nemen gratis deel aan onze uitstappen en zijn verzekerd via de federatie. Tweemaandelijks wordt het VWO-ledentijdschrift “De Wandelvogel” opgestuurd en per e-mail krijg je “de Kokatrotter”, ons ledenkrantje met aankondiging van nieuwe activiteiten en terugblikken op wat voorbij is.

Ga je graag met ons mee op trot? Laat het ons dan even weten via kokatrotters@hotmail.com. Vermeld je naam, adres, telefoon, gsm en wij bezorgen je dan het volgende krantje.

Wil je lid worden? Neem dan contact met Leo Nauwelaerts (leo.nauwelaerts@gmail.com – 0479 36 90 19).

Een greep uit het verleden: We wandelden in het Zoniënwoud, door de Wouwse Plantage (Bergen op Zoom), in het natuurgebied van Merksplas, langs de Nete, door de Kasterlese bossen, de Kalmthoutse Heide, langs het strand van Knokke, door de Mene- en Jordaanvallei, in de Voerstreek en de Vlaamse Ardennen en we ploeterden door het Galgenschoor in Lillo … Sinds 2004 is het traditie geworden om in de winter een stevige tocht door de Hoge Venen te maken. We fietsten langs de Nete, de Schelde, de Durme en de Dijle, door het Zoniënwoud, in het Waasland en in Zeeland, tussen Ninove en Geraardsbergen (met de muur!) en in de Kempen (Wijnegem-Zoersel). Met de mountainbike doorkruisten we de bossen van Kasterlee en Herentals. We bezochten de abdijen van Tongerlo en Chevetogne, het kasteel van Petit-Leez, het rangeerstation van Antwerpen-Noord, het Arboretum in Kalmthout, het oude centrum van Brussel, Diest met Begijnhof, een klompenmaker, het domein Puyenbroeck met molenmuseum, Ieper en Frans-Vlaanderen en onlangs Louvain-la-Neuve. Ook met jenever ‘hebben we iets’. We bezochten de jenevermusea van Eeklo en Hasselt en gingen reeds kennismaken met de stokers (èn stooksels!) van Filliers in Bachte-Maria-Leerne, Van Damme in Balegem en De Moor in Aalst. En nog zijn we niet uitgekeken op wat ons landje aan schoons te bieden heeft.

Volg het allemaal in de komende uitgaven van “de Kokatrotter”!

Klik hier voor verdere info…Kokatrotters

Contact: kokatrotters@hotmail.com (Werner Verstrepen 0475/92.29.56)