Naamfeest PE-Immanuel

door

NAAMFEEST ‘IMMANUEL’ OP

ZATERDAG 2 DECEMBER 2023

Op de eerste zaterdag van de advent vieren wij sedert enkele jaren het naamfeest van onze pastorale eenheid Immanuel. Het wordt stilaan een mooie traditie om dit naamfeest jaarlijks in een andere parochiekerk te vieren. Dit jaar komt de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, Phil Bosmansplein, in Kontich Kazerne aan de beurt. Wij vieren dit naamfeest telkens met een woord- en communiedienst, deze keer op zaterdag 2 december om 18.30 u. Voorgangers zijn Ilse Verbruggen en Bob Timmermans. Ook deze keer luistert het Immanuelkoor deze viering op, met gelegenheid tot meezingen.

Deze viering is andermaal een prima gelegenheid om elkaar opnieuw te ontmoeten en de verbondenheid tussen alle mensen uit de 10 parochies van onze pastorale eenheid te versterken. De laatste tijd mochten wij genieten van een groeiend aantal ontmoetingen op het niveau van onze pastorale eenheid. Onze pastorale eenheid wordt zo weerom een stukje meer een gemeenschap van parochie- en geloofskernen, die in onderlinge solidariteit en samenwerking de krachten bundelen, een onontbeerlijke weg voor de duurzame vitaliteit van onze kerk. In deze groeiende samenwerking vinden wij extra kracht en inspiratie om onze belangrijkste parochietaken te blijven vervullen.

Onze naam is ook onze missie: de pastorale eenheid Immanuel. De eenheid waarvan hier sprake is de eenheid van een warme, solidaire gemeenschap. Die gemeenschap is pastoraal omdat zij ernaar streeft haar leden lief te hebben zoals een goede herder zijn schapen. Ook al loopt er geen kudde schapen meer door onze dorpen, het beeld van de goede herder blijft ons inspireren. Voor onze christelijke gemeenschap is de goede herder Jezus van Nazareth. Niet zomaar een profeet, maar Immanuel, God met ons.

Met deze goddelijke titel als inspiratie willen wij binnen onze pastorale eenheid een verbondenheid creëren over de parochiegrenzen heen, een verbondenheid die de toekomst van onze geloofsbeleving veilig stelt. Immanuel wil ook in de toekomst de Metgezel zijn van alle parochies van Aartselaar, Boechout, Hove, Kontich, Lint, Vremde en Waarloos.

Tot dan…