KWB Sint-Martinus Kontich Viering kaartkampioen

door | apr 30, 2024

Na 16 speelavonden met veel kaartplezier, kon op zaterdag 27 april de kaartkampioen worden gevierd.

Het werd, net als twee jaar geleden, opnieuw Georges De Bruyn. Proficiat!

De rode lantaarn was voor Marie-Josée Halans.

Een gezellige avond met lekker eten en een kaartwedstrijd, maar ook bingo voor de liefhebbers, maakte van deze viering weeral een geslaagde KWB-activiteit.

Er is nog een uitgebreid verslag nagestuurd:

Met 76 inschrijvingen voor onze viering van de kaartkampioen konden we van een succes spreken. Gelukkig hadden we voor iedereen een plaatske. We moesten onze prijzentafel ook nog kwijt natuurlijk. Vanaf 17.00 u. kwamen de eerste genodigden binnen, om al een eerste blik te werpen of keuze te maken. Om 18.00 u. had elk zijn plaats gevonden en kon traiteur Omnibus starten met de maaltijd. Maar niet vooraleer onze voorzitster Gerda Opsomer iedereen welkom heette en smakelijk eten. Ze was ook aangenaam verrast om voorzitter Johan De Hert en enkele leden van het dagelijks bestuur te mogen begroeten.

Tussen de soep en de pattatten ( zoals men zegt ) werden er lotjes verkocht voor onze tombola. Van die prijzen moesten we ook nog afgeraken, hé ! Hartelijk dank voor jullie steun. Nadat de inwendige mens voldaan was, vroeg Gerda om een warm applaus voor de snelle en goede bediening van traiteur Omnibus. Ondertussen waren de overige kaarters binnengekomen om hun prijs op te halen. Onze vriend presentator Leo Van linden nam dan het woord voor de afroeping van de prijzen. Maar zoals ieder jaar zorgt Leo eerst voor een verzorgde speech over het voorbije kaartseizoen, met inbegrip van anekdotes en vergelijkingen met vorige seizoenen. Bedankt Leo!

Dan de prijsuireiking ! Voor de verandering begin ik achteraan. Marie José Halans behaalt de rode lantaarn. In het nevenklassement (16 deelnames) behaalt Louis Van Deuren de eerste plaats. Kaartkampioen 2023-24 is Georges De Bruyn.
Georges was 2 jaar geleden kampioen, vorig jaar was hij 2de en dit jaar is hij kampioen bij onze vrienden van Sint-Rita en bij ons.
Hoe doet ie het !??
Nadat de prijzentafel zo goed als leeg was, werd alles klaargemaakt om te kaarten en bingo te spelen. Voor dat laatste werd het kleine lokaal gebruikt en zorgde Leona voor het goede verloop. Bij deze ne dikke merci, Leona ! De anderen gingen met 44 deelnemers kaarten in de hoop nog wat centjes bij te verdienen.

Rond de klok van twaalf was iedereen voldaan en liep ons lokaal stilaan leeg. We zagen enkel tevreden gezichten en dachten….
Het was goe geweest !!

Namens het kaartbestuur danken we onze sponsors voor de steun van onze vereniging:

Brasserie restaurant De 4 bunder
Traiteur Omnibus
Bloemencentrum Van Uytsel
Kledingzaak Depot Noord
Chinees restaurant Hong Fu
Bloemen Cosy Green
Chocolaterie Soetkin
Leonidas
Beenhouwerij Huygelen

We danken ook alle medewerkers die het ganse jaar in de weer zijn geweest om ons te helpen en hopen ze terug te zien en net als alle kaarters in goede gezondheid.

FS

AAN ALLEN EEN PRETTIGE VAKANTIE EN TOT …….

VRIJDAG 13 SEPTEMBER 2024 OM 20.00 u.

START VAN HET NIEUWE KAARTSEIZOEN