KWB KAARTEN 5 januari 2024

door | jan 15, 2024

Nu we met z’n allen 2023 hebben uitgezwaaid, kunnen de feestneuzen en hoedjes terug afgezet worden, en kunnen we een blik werpen op de toekomst. Wat mogen we verwachten in 2024! Gaat er eindelijk vrede komen in Oekraïne en de Gaza, of kan het leed in andere landen opgelost geraken!

Van één feit ben ik zeker, en dat is dat ik jullie allen een vreugdevol, warm, vol liefde maar vooral een gezond 2024 wil toewensen. Dat dromen of wensen mogen uitkomen, dat we alles kunnen of mogen doen, wat op ons verlanglijstje staat. En dat voor zij die nog niet veel geluk hebben gehad in ons kaartspel, het tij kan keren, want met nog zes wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk.

Voor Georges De Bruyn en Ludo Van Bulck was de start in het nieuwe jaar al vast een succes. Zij zullen ook gedacht hebben “het is niet moeilijk, het is gemakkelijk”. Vooral Georges die in de eerste ronde mijn tafelgenoot was, kreeg voldoende troef en goede handkaarten, werd van tijd in goede positie gebracht, en met slim inzicht op het spel en wat geluk kwam hij tot een goed eindresultaat. Zo leverden deze twee kemphanen een nek aan nek strijd, om die zachte malse billetjes van de kip. Het was Georges die in de tweede ronde Ludo K.O. sloeg, maar toch afstand deed van dat rozig vleesje. Uiteindelijk gaat hij net zoals wij allen voor het hoger doel: die titel der kampioenen. Het speelde zich af op vrijdag 5 januari, dat zowel Georges als Ludo een mooie score achter hun naam wisten te zetten van elk 132 slagen. Maar zoals het reglement het voorschrijft, is het hij/zij die in de tweede ronde de meeste slagen behaalt, die de bovenhand heeft. Zodoende werd Georges eerste en Ludo dan tweede. Na hen mochten er nog zes spelers langsheen de prijzentafel, waaronder nog twee duo’s. Op de derde plaats werd dat Leon Bleeckx met 127 slagen en op de vierde plaats Lea Dockx met 125 slagen. Plaatsen vijf en zes waren voor Irène Beuckelaers en Rudy Vervoort met elk 115 slagen. Leo Van Linden en Erik Mostmans namen plaatsen zeven en acht voor hun rekening, met elk 113 slagen. Herwig Hoogstoel kende een minder goede start in 2024. Met 79 slagen mocht hij de vitamientjes van Bastogne in ontvangst nemen. Voor enkelen onder ons was de start in het nieuwe jaar best vruchtbaar, en hebben ze zich zo hogerop kunnen werken in het klassement. Zeker in de top vijf is het een komen en gaan, en dit ten nadele van Maria De Voegt (795) en Frans Wijckmans (794), die terug zakken van vier naar zeven en van vijf naar acht. De wissel is dan weer ten voordele van de twee kemphanen. In het klassement blijft de aanvoerder Leo Van linden (831), die 5 punten wist bij te spelen. De tweede plaats blijft voor Rudy Vervoort (826) die als een dief in de nacht steeds dichterbij sluipt. Hij wist 13 punten bij te spelen. Georges De Bruyn (819) komt terug binnen op de derde plaats en wist maar liefst 35 punten bij te spelen. Nog een nieuwkomer en terug van weggeweest, is Ludo Van Bulck (806) die de vierde plaats inneemt. Ook hij kon 29 punten bij spelen wat hem terug in die top vijf bracht. Chris Hellemans (799) zakt weg van de derde naar de vijfde plaats. Hij kon de tweede ronde niet verzilveren om hogerop te geraken. Met nog zes wedstrijden te gaan, staat voor iedereen het deurtje van de top vijf nog open. Volhouden en er blijven in geloven.

Toi toi toi.   CH