KWB Kaarten 5 april 2024

door | apr 15, 2024

Vrijdag 5 april was de kogel door de kerk en kon men de vraag stellen, of de leider in het klassement kon standhouden of struikelde net voor de meet. Zou één van de nieuwkomers aanspraak kunnen maken op de kampioenen titel ?? Het lot had beslist en de strijd was gestreden, het verdict was gevallen.
Met schoppen als troef en een portie goede handkaarten kon men doorheen de avond wandelen op zoek naar die felbegeerde titel. Met een groep van 36 personen werd er aan de tocht begonnen, waaronder er eigenlijk maar vier van hen, echt nog een inspanning konden of moesten leveren om de buit binnen te halen. De anderen hielden gezelschap om er wat animo in te brengen. Dat er een spanning in de lucht hing, was wel een beetje te merken, daar er geen al te hoge punten moesten behaald worden, gaande van 120 tot 128, afhankelijk van welke plaats men begon.
Diegene die het voortouw namen tijdens deze tocht, waren Rudi Vervoort, Georges De Bruyn, Louis Van Deuren en Leo Van linden. Bij de tussenstop van deze lastige tocht, was het Georges die liet uitschijnen fit genoeg te zijn, om als eerste aan te komen. Na de dorst wat gelest te hebben, zette hij er meteen de vaart in, om uiteindelijk als eerste aan het eindpunt te komen. Georges De Bruyn had  een voorsprong van 125m. op de groep en kon aanspraak maken op het kippetje, om terug op krachten te tomen, maar liet deze echter voorbijvliegen voor de nummer twee bij aankomst. Dit was Guido Smeets die met 123m. voorsprong aankwam en het beestje uit de lucht greep. In totaal waren ze met negen, die er een redelijke mars in hadden zitten, en werden er dan ook voor beloond. Herwig Hoogstoel kwam met 119m. voorsprong als derde aan met in zijn kielzog, Rita Van Hoey (118m.) als vierde, die door hem wat uit de wind werd gezet door zijn lengte. Als vijfde kwam Chris Hellemans (115m.) aan, die Leo Geysemans (113m.) op sleeptouw had genomen, zodat deze als zesde aan kwam. Na hem kwam er een groepje toe van drie man, die in elkaars gezelschap nog een voorsprong van 112m. hadden op de grote groep. Dit waren Jozef Hellemans (zevende), Julien Beuckelaers (achtste) en Albert Goyvaerts (negende). Diegene die het wat lastiger had en 82m. achteraan de grote groep bengelde, was Rudy Torfs. Hij kreeg dan ook meteen wat vitamientjes uit Bastogne, om terug op krachten te komen. Doordat de wandeling best lastig en spannend kon zijn, werden er geen hoge toppen geschoren, maar voor Georges De Bruyn net voldoende om Rudi Vervoort van zijn troon te stoten. Het is zoals ze zeggen, “het is aan de meet dat de prijzen worden uitgedeeld”, en zo behaald Georges net geen “nobelprijs” maar wel de kampioenen titel 2023-2024 met 855 punten. DIKKE PROFICIAT. Rudi Vervoort kon niets goed maken en eindigt zo als tweede met 849 punten. Op de derde plaats blijft Louis Van Deuren staan met 836 punten en Leo Van linden (835) wist ook niets bij te spelen, en behoud zo zijn vierde plaats. Op de vijfde plaats komt er een nieuwkomer binnen (van plaats zeven) met een totaal van 816 punten, en dat is Chris Hellemans. Hierdoor verlaat Ludo Van Bulck (815) de top vijf en zakt naar de zevende plaats. Dit ook vanwege Rita Van Hoey, die net als Chris, 816 punten behaalde en hierdoor zesde wordt in het klassement. Zoals ieder seizoen, is er ook een neven klassement, gaande over het totaal aantal punten van de 16 speelavonden. Hierbij worden de drie eersten in de picture gezet.
Deze wordt gewonnen door Leo Van linden met 1746  punten. PROFICIAT.
Op de tweede plaats staat Rudi Vervoort met 1741 punten en de derde plaats is voor Georges De Bruyn met 1727 punten. Traditiegetrouw eindigt een seizoen met een kampioenen viering en laten we ons culinair verwennen door traiteur Omnibus. 
Verder rest mij, jullie allen een mooie zomer toe te wensen en hopelijk zien wij elkaar terug voor het nieuwe seizoen 2024-2025.          
C.H.