KWB KAARTEN 16 februari 2024

door | feb 20, 2024

Vrijdag 16 februari

Oh Valentijntje mijn Valentijn, ik wil voor altijd de jouwe zijn. Oh Valentino mijn Romeo, wanneer ik in uw ogen kijk, ben ik de hemel te rijk. En ja hoor, het was weer de week van de liefde, met als hoogtepunt 14 februari “Valentijnsdag”. Zeemzoete woorden klonken doorheen het heelal, met wat verwennerij als kers op de taart. Niet iedereen liet zich meeslepen in die ene dag zwoele passie en romantiek, want deze waren van mening, wat doorheen het ganse jaar niet kan, moet zich ook niet bundelen tot die ene dag.

Zou dit ook het geval zijn voor onze Valentino van vrijdag 16 februari !! Heeft hij zijn partner verwend zoals de kaarten hem hadden verwend ? In ieder geval moet zij verblind geweest zijn, want Carine kreeg niet voldoende vat op de kaarten. Onder 40 paar toeziende ogen, kon Rudy Torfs (136 slagen) de taart binnen halen en kreeg de kip een warm onthaal bij dit koppel. In totaal vielen elf deelnemers in de prijzen, waarbij er twee koppels werden gevormd. Tweede werd Leo Geysemans (130), gevolgd door Albert Goyvaerts (127) die derde werd. Het eerste koppel dat de vierde en vijfde plaats innam met elk 122 slagen, waren Eduard Van Herck en Rita Van Hoey. De zesde plaats was voor Jos Goossens (119), en Beatrice Fleerackers (117) nam plaats zeven voor haar rekening. Acht en negen was voor Julien Beuckelaers (115) en Lieve Puttemans (113). Het tweede koppel dat zich verenigde met elk 111 slagen, waren Frans Wijckmans en Simonne Joly uit Hove. Zij kregen plaatsen tien en elf toebedeeld. Nog maar pas de troon bestegen als nieuwe heerser en al direct een baaldag. Hij had dan ook zoiets van “ oh oh ik heb zorgen”. Dit was het lot van Rudi Vervoort (78). Hij kreeg dan ook snel de vitamientjes van Bastogne toegediend, zodat deze zijn strijdlust terug kan opwekken. Maar Rudi had weinig reden om te treuren, want binnen de top vijf van het klassement had iedereen een mindere dag en kon niemand iets goed maken, waardoor de top vijf ongewijzigd blijft. Aanvoerder blijft Rudi Vervoort (846), tweede is Louis Van Deuren (836), derde is Leo Van linden (835), vierde is Georges De Bruyn (820) en Ludo Van Bulck (815) blijft vijfde. In totaal zijn er nu negen personen die de kaap van de 800 hebben overschreden, wat zeker nodig is om bij de tien eersten te eindigen. Behandel de kaarten met zachtheid en passie, wie weet ben jij dan de gelukkige om dat mals sappig rozig kippetje te omarmen.

Met nog drie wedstrijden te gaan, wil ik aan iedereen die mij leest, nog meedelen dat er een rode draad doorheen mijn verslagen loopt. Van diegene die deze draad kan ontrafelen, zal er één iemand getrokken worden en een beloning ontvangen ter waarde van een diner voor 1 persoon tijdens onze kampioensviering.

Antwoorden doormailen naar hellemans.beck@telenet.be voor woensdag 3 april. Tijdens de laatste kaartavond op 5 april zal de winnaar getrokken worden, wanneer er meerdere juiste inzendingen zijn binnen gekomen. Het juiste antwoord zal te lezen zijn in mijn laatste verslag van dit seizoen.

CH

Onze volgende kaartavonden hebben plaats op vrijdag 1 en 15 maart telkens om 20.00u .