hands 1926414

 

Beste

Graag melden we u dat we vanaf deze week een initiatief opzetten om de namen van een overleden familielid biddend te noemen via de internetkanalen van ons bisdom.

Als teken van solidariteit met rouwende families en kennissen zullen we in de komende weken elke zaterdag aansluitend op de mis van 10 uur een gebedsmoment uitzenden vanuit de kathedraal van Antwerpen. We willen de nabestaanden de kans bieden om de naam van de overledene te laten vernoemen tijdens dit digitaal gedenk- en gebedsmoment zolang er door het coronavirus geen normale liturgische vieringen en pastorale activiteiten kunnen plaatsvinden. De Kerk wil nu staan waar ze moet staan: tussen het kruis en de verrijzenis, met troost en bemoediging, nauw verbonden met al wie zich inzet om het virus onder controle te krijgen. 

Indien u graag een familielid laat gedenken, vragen we u om ten laatste donderdagmiddag de naam van de overledene te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U mag ook een foto meesturen. De privacywetgeving vereist dan wel dat u in de mail duidelijk maakt wie u bent, wat uw verwantschap met de overledene is en expliciet de toestemming geeft om deze foto van uw familielid te tonen. Ook een kindertekening die gemaakt is voor de overledene is van harte welkom.

Mensen nemen maar één keer afscheid van hun geliefden. Elk gebaar telt, elk woord telt. In dat kader verwijzen we u ook graag door naar de website www.wijrouwenmee.be, een mooi initiatief van de coronadenktank.

Bedankt om dit initiatief mee bekend te maken.

Vriendelijke groeten

Wim Selderslaghs, bisschoppelijk vicaris voor het Vicariaat Kempen

Bart Paepen, bisschoppelijk vicaris voor het Vicariaat Antwerpen

Kathedraal Antwerpen

Free Joomla! template by Age Themes