Agenda parochiekernen

Beauraingbedevaart 2018

09-05-2018 Hits:190 Nieuws Frans Peeters

86ste BEDEVAART NAAR BEAURAING: “Maria spreekt tot jongeren” Op woensdag 4 juli 2018 gaat de 86e editie door van de Kempense Beauraingbedevaart. In oktober 2018 roept paus Franciscus een bisschoppensynode bijeen...

lees meer

Aan alle geëngageerde parochianen van de…

05-05-2018 Hits:216 Nieuws Frans Peeters

Aan alle geëngageerde parochianen                                                                                                          van de pastorale eenheid     "IMMANUEL" Onze jaarlijkse ontmoetingsdag   Graag nodigen we jullie uit op onze jaarlijkse ontmoetingsdag (vroeger planningsdag genoemd). Deze heeft plaats op zaterdag 9 juni tussen 9:...

lees meer

Vieringen aan Boskapellen van Lint en Ko…

26-04-2018 Hits:227 Nieuws Frans Peeters

Klik hier om een overzicht van de Eucharistie- en gebedsvieringen aan de Boskapellen van Lint en Kontich in de meimaand 2018

lees meer

86ste BEDEVAART NAAR BEAURAING:

“Maria spreekt tot jongeren”

Op woensdag 4 juli 2018 gaat de 86e editie door van de Kempense Beauraingbedevaart. In oktober 2018 roept paus Franciscus een bisschoppensynode bijeen rond jongeren in de Kerk. Hij wil graag meer rekening houden met de jongeren bij het beleid van de Kerk. Jongeren zouden opnieuw door het geloof mogen geraakt worden. Het valt op hoe vaak Maria kinderen en jongeren uitkiest om aan te verschijnen. Misschien is dit niet zomaar toeval. Ze zijn immers de toekomst! Zij wil hen telkens opnieuw terugbrengen bij haar Zoon.

Op 29 november 1932 verscheen in Beauraing Onze-Lieve-Vrouw voor de eerste keer aan 5 jongeren op een spoorwegbrug vlakbij de tuin van het plaatselijke klooster. Het was het begin van in totaal 33 verschijningen aan de broer en zussen Fernande (15 jaar), Albert (11 jaar) en Gilberte Voisin (13 jaar) en de zussen Andrée (14 jaar) en Gilberte (9 jaar) Degeimbre. Vanaf 29 december 1932 merkten de kinderen tussen haar open armen haar hart, gans lichtend zoals een gouden hart, vandaar de naam “Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing, de Maagd met een gouden hart”. Al vrij snel komen er vele bedevaarders naar Beauraing, onder wie Maria Van Laer (34 jaar) uit Turnhout. Zij leed al 16 jaar aan een ongeneeslijke ziekte aan halswervels en rechterbeen, en was plots genezen op 24 juni 1933, de dag nadat zij naar Beauraing was gegaan om haar genezing af te smeken. Uit dankbaarheid ging men vanuit Turnhout en later de hele Kempen op bedevaart naar Beauraing. Zo ontstond de Kempense Beauraingbedevaart. De bedevaart kent ondertussen ook bedevaarders uit de regio Antwerpen.

Op woensdag 4 juli 2018 zullen weer velen uit de Kempen en de wijde omgeving van Antwerpen aansluiten bij die traditie. Deze bedevaart wordt dan ook in het teken geplaatst van de jongeren en de komende jongerensynode.

Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, zal deze bedevaartsdag voorgaan. De bedevaart wil bij Maria bidden om zowel een begeesterde bisschoppensynode in oktober alsook voor de jongeren zelf, dat zij opnieuw het geloof mogen ontdekken. De 86ste bedevaartsdag start met een eucharistieviering om 11u00 in de basiliek. Na de middag wordt er in de tuin het verhaal van de verschijningen verteld, gevolgd door een verzoeningsviering met biechtgelegenheid. De dag wordt afgesloten met een eucharistisch lof. Dit jaar voorziet de bedevaart ook een staptocht voor de jongeren! Tijdens de eucharistieviering mogen zij mee de viering verzorgen als misdienaar. Na de eucharistieviering trekken zij er bezinnend op uit met een picknick. Een aantal enthousiaste jongeren zullen hen mee op sleeptouw nemen. Ze sluiten nadien opnieuw aan bij de grote groep tijdens de aanbidding.

Inschrijven kan bij de plaatselijke contactpersoon:        

Peeters Frans                                                                                                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                 0473/56.26.55 

Aan alle geëngageerde parochianen                                                                                                          van de pastorale eenheid     "IMMANUEL"

Onze jaarlijkse ontmoetingsdag

 

Graag nodigen we jullie uit op onze jaarlijkse ontmoetingsdag (vroeger planningsdag genoemd).

Deze heeft plaats op zaterdag 9 juni tussen 9: 30 en 16:00 uur

in het Capenberg Oxaco Center te Boechout, Borsbeeksesteenweg 45

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

 

van 9:15 tot 9:45 u :                    welkom

van 9:45 tot 12:30 u.:                Wij bezinnen we ons rond het thema

                                                           "De authenticiteit van ons geloof"

            Waar staan we als christenen?. Wat is onze plek in de maatschappij waarin we leven?

van 12:30 tot 13:30 u.                Middagmaal

van 13:30 tot 15:45 u.                De werkgroepen aan het woord

Elke werkgroep legt uit wat men dit jaar verwezenlijkt heeft

  • behaalde successen
  • eventuele moeilijkheden
  • de werkpunten voor volgend werkjaar,

en dit met aandacht voor:

  • suggesties van de aanwezigen
  • aandachtspunten voor het team.

van 15:45 tot 16:00 u.: Einde

Deze ontmoetingsdag staat ook open voor alle geëngageerde parochianen uit onze pastorale eenheid, maar je moet wel op voorhand inschrijven.

  • De leden van de parochieteams en de andere geëngageerde gelovigen kunnen zich inschrijven via hun eigen parochieteam en deze teams ontvingen hierover al de nodige info.
  • De leden van de werkgroepen, die geen deel uitmaken van een PT schrijven elk afzonderlijk in.

Wij vragen jullie wel bij jullie inschrijving te laten weten

  • aan welk gedeelte van deze ontmoetingsdag je wenst deel te nemen (voormiddag, namiddag of beide)
  • of je het middagmaal wenst te nemen.

Wij kijken uit naar jullie aanwezigheid.

Het team van de pastorale eenheid IMMANUEL

Free Joomla! template by Age Themes