Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
4
7
8
9
11
13
14
16
18
19
21
22
23
25
28
29
30

 

     
  INFO OVER DE
PASTORALE EENHEID
 
     
  Beleidstekst:
De pastorale eenheid in het bisdom Antwerpen.
 
    Wat is de pastorale eenheid?  
     Wat is er gerealiseerd?  
  Vragen betreffende het vrijwilligerswerk  
     

Advent

Welkom in de vesperdienst te Kontich-Kazerne

 

In kloosters en abdijen wordt dagelijks op verschillende momenten het getijdengebed gezongen. De dienst in de vooravond noemen we de vespers. Ook in sommige grote kerken, zoals onze kathedraal, worden op zondagavond of bij bijzondere gelegenheden de vespers gezongen. Zulke diensten volgen een vast schema, waarin o.a. de psalmen een belangrijke plaats innemen.

Maar de term vespers wordt ook ruimer gebruikt voor gebeds- of bezinningsdiensten in de avond. Ze worden voor het grootste deel gezongen.

In de kerk van Kontich-Kazerne organiseerden we al een aantal keren zo’n gezongen avonddienst. De aanleiding was het patroonsfeest van Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen op 8 december, in het begin van de advent, of de feestdag van Sint-Montfort op 28 april.

Door de coronacrisis zijn er een paar beurten voorbijgegaan, maar nu willen we weer met de traditie aanpikken.

Op woensdag 7 december om 19.30 nodigen we u allen uit voor de gezongen avonddienst rond Maria en de advent. Maria, in verwachting van de Verlosser, Jezus-Immanuel, is immers de adventsfiguur bij uitstek. Het wordt een deugddoende avond vol muziek en samenzang van gekende of makkelijk mee te zingen liederen, o.a. uit het repertorium van Taizé. Inzingen doen we vanaf 19.00 uur.

 

Free Joomla! template by Age Themes