Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
6
7
8
11
12
14
17
19
21
25
28
29

Abonneer op nieuwsbrief

Kerkconcert in Hove

17-01-2020 Hits:102 Nieuws Frans Peeters

Kerkconcert in de St. Laurentiuskerk te Hove op 19 maart 2020 Klik hier voor meer info

lees meer

Vieringen op zondag in WZC De Hazelaar

16-01-2020 Hits:120 Nieuws Frans Peeters

Vieringen op zondag in WZC De Hazelaar, een warm gebeuren Elke zondag om 11 uur vindt in de kapel van het Woon- en Zorgcentrum De Hazelaar te Kontich een woord- en...

lees meer

Zendingsviering van Marcel Van Campen

24-12-2019 Hits:361 Nieuws Frans Peeters

ZENDING DOOR MGR. JOHAN BONNY VAN MARCEL VAN CAMPEN ALS PASTORAAL WERKER IN ONZE PASTORALE EENHEID IMMANUEL  Onze bisschop Johan Bonny heeft op zondag 22 december de zending als  Pastoraal werker...

lees meer

Handelingen van de Apostelen toegelicht

19-12-2019 Hits:362 Nieuws Frans Peeters

Handelingen van de Apostelen toegelicht Vragen bij het lezen van Handelingen? Stel ze vanuit je stoel thuis tijdens deze webinar! Van december 2019 tot mei 2020 lezen mensen in het bisdom Antwerpen...

lees meer

Handelingen van de Apostelen

19-12-2019 Hits:293 Nieuws Frans Peeters

Handelingen van de Apostelen Driejarig pastoraal thema in Bisdom Antwerpen 2019-2022 Welkom op de webpagina van het driejarig pastoraal thema 'Handelingen van de Apostelen'! Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten, materiaal, vormingen en...

lees meer

Vieringen op zondag in WZC De Hazelaar, een warm gebeuren

Elke zondag om 11 uur vindt in de kapel van het Woon- en Zorgcentrum De Hazelaar te Kontich een woord- en communiedienst plaats. Deze wekelijkse viering wordt verzorgd door een team van gebedsvoorgangers van onze pastorale eenheid Immanuel.

 

Het aantal trouwe gelovigen dat aan deze viering deelneemt, stijgt van maand tot maand. Niet alleen bewoners van De Hazelaar maar ook familieleden, vrienden en kennissen wonen geregeld deze dienst bij. 

 

Zijn alleszins elke zondag van de partij, de vrijwilligsters die zorgen voor het vervoer van die bewoners die per rolstoel moeten worden gebracht. De meerderheid van de gelovigen wordt inderdaad per rolstoel naar de kapel begeleid. Onze vrijwilligsters kunnen hierbij trouwens nog extra hulp gebruiken. Wie wil meehelpen aan het vervoer van enkele rusthuisbewoners, ’s zondags tussen half elf en elf uur en na de viering, omstreeks 11.45 u., mag zich aanmelden bij:

Ann Van Genechten, liefst voordien contact opnemen op:

gsm 0468 26 09 75

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke zondagse viering is een feestelijk moment dat door de aanwezigen met zichtbare tevredenheid wordt beleefd. In de woord- en communiediensten van De Hazelaar wordt voorrang gegeven aan de traditionele gebeden die de overwegend hoogbejaarde gelovigen nog allemaal zeer goed kennen. Ook mogen de geliefde Marialiederen niet ontbreken. Zo maakt de verering van Onze-Lieve-Vrouw eigenlijk deel uit van elke viering. Na de actieve deelname van de gelovigen aan de gebeden en liederen is de communie een ingetogen gebeuren.

 

Eenmaal per maand wordt in De Hazelaar een eucharistieviering opgedragen. Tijdens die maandelijkse mis consacreert de priester de hosties voor de komende woord- en communiediensten.

De wekelijkse vieringen in De Hazelaar vormen een hartverwarmend getuigenis van de verbondenheid van onze pastorale eenheid Immanuel met de generatie van haar oudste gelovigen. Zin om eens te komen meevieren? Van harte welkom elke zondag om 11 uur in de stemmige kapel van WZC De Hazelaar, in de Witvrouwenveldstraat te Kontich-Centrum.

Free Joomla! template by Age Themes