Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
3
4
13
17
20
21
28
30
31

Abonneer op nieuwsbrief

Naamfeest van onze PE "Immanuel…

03-12-2019 Hits:90 Nieuws Frans Peeters

150 GELOVIGEN VIEREN HET NAAMFEEST VAN ONZE PASTORALE EENHEID "IMMANUEL" Op zaterdag 30 november vierden we het naamfeest van onze pastorale eenheid in de kerk van de Heilige Michaël te Waarloos...

lees meer

Brief van de bisschop voor de advent

28-11-2019 Hits:684 Nieuws Frans Peeters

"Nieuwe ouders op komst"  Klik hier voor het lezen van de brief

lees meer

Zendingsviering van een nieuwe pastorale…

27-11-2019 Hits:745 Nieuws Frans Peeters

Zendingsviering van een nieuwe pastorale werker in onze Pastorale Eenheid "Immanuel" Op 22 december 2019 zal onze bisschop voorgaan in de zendingsviering van Marcel Van Campen, woonachtig te Kontich-Kazerne. Met zijn...

lees meer

Vesperdienst Maria-Onbevlekt-Ontvangen

23-11-2019 Hits:1434 Nieuws Frans Peeters

Vesperdienst  in de kerk van Kontich-Kazerne   Op 8 december is het hoogfeest van Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen (dit jaar wel liturgisch op 9 december, omdat een adventszondag voorrang heeft). Het is ook het patroonsfeest...

lees meer

De werkgroep "Gemeenschapsopbouw…

04-11-2019 Hits:307 Nieuws Frans Peeters

    De werkgroep 'Gemeenschapsopbouw' verduidelijkt haar werking   Zoals de naam het aangeeft wil deze werkgroep werken aan de verbondenheid tussen de gelovigen van alle geloofskernen binnen onze pastorale eenheid en wil...

lees meer

Zendingsviering van een nieuwe pastorale werker in onze Pastorale Eenheid "Immanuel"

Op 22 december 2019 zal onze bisschop voorgaan in de zendingsviering van Marcel Van Campen, woonachtig te Kontich-Kazerne. Met zijn beslissing van 16 september 2019 benoemde Mgr. Johan Bonny Marcel tot pastorale werker van ons bisdom, met ingang van 15 september 2019, voor een termijn van zes jaar.

Met deze zendingsviering wordt onze ganse Pastorale Eenheid  Immanuel betrokken bij de aanstelling van Marcel als nieuwe pastorale kracht, die niet meer zoals vroeger benoemd wordt voor één parochie maar ter beschikking staat van alle parochies van de pastorale eenheid.

Deze officiële zending door onze bisschop volgt op een  opleiding in het Theologisch en Pastoraal Centrum te Antwerpen die voor Marcel zes jaar geleden begon. Marcel is weduwnaar van Magda Van der Heyden, vader van drie dochters en opa van twee kleindochters. Hij is reeds meerdere jaren actief in zijn parochie Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen en in de Pastorale Eenheid Immanuel maakt hij deel uit van de pastorale Ploeg en van de werkgroep Communicatie. Daarnaast is hij sinds kort ook lekengebedsleider in verschillende parochies en in het woon- en zorgcentrum De Hazelaar.

Met deze zending als pastorale werker wordt zijn werkveld verbreed en zullen wij op hem,  naast zijn taak als voorganger in woord- en communiediensten,  ook een beroep mogen doen voor andere pastorale domeinen zoals catechese en diaconie. 

De Pastorale Eenheid Immanuel dankt onze bisschop voor de zending van Marcel. Met de bisschoppelijke benoeming van deze nieuwe pastorale werker voelen wij ons gesterkt in ons engagement om ook in de toekomst te blijven werken aan een levenskrachtige christelijke gemeenschap in alle geloofskernen van Aartselaar, Boechout-Vremde, Hove, Kontich-Waarloos en Lint.

Deze zendingsviering zal plaatsvinden op zondag 22 december om 10 uur, in de zondagskerk van onze pastorale eenheid, de  St. Laurentius-kerk, Mortselsesteenweg 5 te Hove.

Alle gelovigen en sympathisanten zijn van harte welkom om deze vreugdevolle gebeurtenis  mee te vieren. Na de viering wordt aan alle aanwezigen een receptie aangeboden.

Free Joomla! template by Age Themes