Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
5
7
13
14
15
18
22
26
29

Abonneer op nieuwsbrief

De werkgroep "Gemeenschapsopbouw…

04-11-2019 Hits:200 Nieuws Frans Peeters

    De werkgroep 'Gemeenschapsopbouw' verduidelijkt haar werking   Zoals de naam het aangeeft wil deze werkgroep werken aan de verbondenheid tussen de gelovigen van alle geloofskernen binnen onze pastorale eenheid en wil...

lees meer

Kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Kontich-…

19-10-2019 Hits:388 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor verdere info

lees meer

Kerstvieringen 2019 in onze PE-Immanuel

19-10-2019 Hits:448 Nieuws Frans Peeters

Kerstvieringen 2019 in onze pastorale eenheid "Immanuel" Dinsdag 24 december 17 u               Eucharistie in O.L.V. Geboorte Lint               woord- en communiedienst in St.-Jozef Hove 17.30 u                Eucharistie in St.-Laurentius Hove 18 u                       woord-...

lees meer

Naamdag PE-Immanuel

19-10-2019 Hits:432 Nieuws Frans Peeters

   Op zaterdag 30 november vieren we de naamdag van onze Pastorale Eenheid Immanuel met een woord- en communiedienst om 17.30 u. in de kerk van Sint- Michael in Waarloos. Iedereen is...

lees meer

Een mooie start voor de vomelingen uit K…

09-10-2019 Hits:478 Nieuws Frans Peeters

Een mooie start voor de vormelingen uit Kontich en Lint Op zaterdag 5 oktober kwamen de Lintse en Kontichse vormelingen voor het eerst samen om feestelijk hun nieuwe werkjaar in te...

lees meer

 

 

De werkgroep 'Gemeenschapsopbouw' verduidelijkt haar werking

 

Zoals de naam het aangeeft wil deze werkgroep werken aan de verbondenheid tussen de gelovigen van alle geloofskernen binnen onze pastorale eenheid en wil ze de Blijde Boodschap in de gehele samenleving laten klinken.

Deze werkgroep heeft zich voornamelijk gefocust op drie omvangrijke projecten.

Zo werd er gewerkt op de synodetekst van paus Franciscus 'Amoris laetitia' of 'de vreugde van de Liefde'. Belangrijke elementen in deze tekst waren: werkelijkheid en uitdagingen van het gezin, de roeping van het gezin, liefde in het huwelijk, liefde die vruchtbaar wordt, opvoeding van kinderen , spiritualiteit in huwelijk en gezin…

Naast de organisatie van eigen initiatie-avonden nodigden we ook Roger Burggraeve uit.

Pater Burggraeve is priester en 'professor emeritus' aan de KUL , hij is moraalfilosoof en

promoveerde in de moraaltheologie. In de kerk van Kontich Kazerne gaf hij een breder inzicht in de teksten van paus Franciscus en legde hierbij eigen klemtonen zoals het belang van de gewetensvorming en het onderscheidingsvermogen bij onze jongeren.

De Jongerensynode was een tweede belangrijk actiepunt.

Paus Franciscus deed hieromtrent een brede bevraging van onze jonge gelovigen en wij speelden op een eigen wijze daarop in.

In zijn synodetekst gaat de paus geen van de problemen die zich in de huidige leefwereld van de jongeren stellen uit de weg. Kenmerkend hierbij is ook dat hij onze jongeren 'het ‘nu’ van God' noemt.

Met de St.Jozefschool - Kontich als proefproject trachten we nu samen met de jongeren zelf en de leraars de synodetekst en zijn consequenties dichter bij onze jonge mensen te brengen.

Tenslotte gaat onze grootste zorg evenwel naar de toekomst van onze Pastorale eenheid en hiervan maakten we een derde project.

Het gaat hier voornamelijk om de hoop dat er in 2025 en daarna in onze Pastorale Eenheid nog steeds een betekenisvolle kerk zou zijn die borg kan staan voor de invulling van de belangrijkste pastorale opdrachten.

Met dit project willen we via de weg van de geleidelijkheid anticiperen op de uitdagingen van de toekomst. Uitdagingen op vlak van o.m: voorgangers voor eucharistievieringen, catechese , begeleiding bij voorbereiding op sacramenten, vrijwilligersbeleid, zorg voor migranten…

Uiteraard is dit nadenken over onze toekomst slechts voorbereidend studiewerk, dat we zullen overmaken aan het beleidsteam van onze pastorale eenheid zodat het team, in overleg met de plaatselijke geloofskernen, de nodige beleidsbeslissingen kan nemen, om zo onze toekomst van gelovige gemeenschap veilig te stellen.

Deze werkgroep wordt geleid door priester Paul Cools (Hove Sint Laurentius) en is verder samengesteld uit Yvonne Lenaerts en Josée Kleijn (Lint O.-L.-Vrouw-Geboorte), Marleen Ceuppens (Waarloos Sint Michael) Agnes Joly (Hove Sint Laurentius) Jos Miseur (Kontich O.-L.-Vr.-Onbevlekt Ontvangen) Jan Nelen (Kontich Sint Martinus) en Emiel Baeckelmans (Lint O.-L.-Vrouw-Geboorte)

,

Free Joomla! template by Age Themes