Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo

 

     
  INFO OVER DE
PASTORALE EENHEID
 
     
  Beleidstekst:
De pastorale eenheid in het bisdom Antwerpen.
 
    Wat is de pastorale eenheid?  
     Wat is er gerealiseerd?  
  Vragen betreffende het vrijwilligerswerk  
     

mini Inhuldiging1

Feestelijke inhuldiging van het Geloofscentrum  van de Pastorale Eenheid "Immanuel" in de Sint-Jozefkerk op donderdag 26 oktober 2023

mini Paul Vermeiren

De spits werd afgebeten door Paul Vermeiren, voorzitter van de Kerkfabriek van Sint-Jozef, die de aanwezigen (een volle kerk!) verwelkomde. Onder de aanwezigen waren onder meer pater Ernest Kabongo, nieuwbenoemde pastoor van onze Pastorale Eenheid, en de burgemeester van Hove, Bart Van Couwenberghe.

mini Marcel Van Campen

Paul Vermeiren stelde de opeenvolgende sprekers van de avond voor: de heren Marcel Van Campen, “bruggenbouwer” in de Pastorale Eenheid, Peter Van den broeke, secretaris van de Kerkfabriek van Sint-Jozef, Wim Bollaert, eerste schepen van Hove, Guy Vanheeswijck, lid van de Kerkfabriek van Sint-Jozef en tenslotte onze bisschop mgr. Johan Bonny.

mini Sprekers

De sprekers lieten elk, vanuit hun standpunt, hun licht schijnen op de mogelijkheden die het Geloofscentrum kan bieden.

mini Johan Bonny

De hoofdmoot van de avond was echter een referaat van onze bisschop die het achtereenvolgens had over de ontwikkeling en toekomst van kerkgebouw en kerkinstituut in een samenleving die voortdurend evolueert en waarvan het zwaartepunt niet langer in de westelijke wereld ligt. Hij lichtte ook de rol van de synode in Rome toe, die een bezinning wil zijn over de rol van de synodaliteit (het samen-op-weg-zijn en verloop van het beslissingsproces) in de rooms-katholieke kerk. Onze bisschop stond ook uitgebreid stil bij de recente mediastorm naar aanleiding van de spraakmakende televisiereeks ‘Godvergeten’.

mini Aanwezigen

Het Immanuelkoor, samengesteld uit de koren van vijf parochies van onze Pastorale Eenheid, en gecreëerd om speciale en feestelijke vieringen op de luisteren, verzorgde het muzikale aspect van de avond.

mini Koor

Hun optreden, met organist Bart Peeters en onder de deskundige leiding van dirigente Ilse Boone, werd zeer gesmaakt door de aanwezigen.

mini Receptie

De avond werd besloten met een receptie aangeboden aan alle aanwezigen door de Kerkfabriek van de Sint-Jozefparochie.

Herman Jacobs

Free Joomla! template by Age Themes