Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
1
2
5
10
13
20
22
26
29

Abonneer op nieuwsbrief

Diensten Goede Week voor Kontich-Lint-Wa…

02-03-2019 Hits:56 Nieuws Frans Peeters

Diensten Goede Week voor Kontich-Lint-Waarloos   Al een aantal jaren geleden besloten de vijf parochies van Kontich, Lint en Waarloos om de diensten van de Goede Week en de kerstnacht samen te...

lees meer

Paasvieringen in onze pastorale eenheid

18-02-2019 Hits:100 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor tabel overzicht Paasvieringen 2019 in onze pastorale eenheid

lees meer

Overzicht vieringen E.C. en vormsel 2019

11-09-2018 Hits:1442 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor meer info over de vieringen van Eerste Communie en Vormsel in onze pastorale eenheid.

lees meer

Privacy verklaring

22-06-2018 Hits:4364 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor meer info over de Privacy verklaring  

lees meer

Diensten Goede Week voor Kontich-Lint-Waarloos

 

Al een aantal jaren geleden besloten de vijf parochies van Kontich, Lint en Waarloos om de diensten van de Goede Week en de kerstnacht samen te vieren in de Sint-Martinuskerk. Dat was de vroegere dekenale kerk en nadien een tijdje zondagskerk in de beginnende Pastorale Eenheid.

Ondertussen evolueerde een aantal zaken: Kontich-Kazerne en Sint-Rita verloren hun parochiepriester, de Pastorale Eenheid werd uiteindelijk groter en Sint-Laurentius Hove werd er de zondagskerk van. Daar vierden we vorig jaar de kerstnacht, maar de goedeweekdiensten kunnen nog op verschillende plaatsen in de Pastorale Eenheid georganiseerd worden.

Voor de vroegere federatie Kontich werd besloten om die alle drie (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaswake) in dezelfde kerk te houden. Dit jaar is dat Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen in Kontich-Kazerne. Het is de bedoeling volgende jaren telkens een andere parochiekerk aan te doen. Die zijn kleiner (verwarming!) en door de toerbeurt kunnen we telkens te gast zijn in een andere gemeenschap. Hoewel niet zo ver weg, is dat voor velen misschien wel een eerste kennismaking. Toch blijven de vieringen zelf, zoals voorheen, het resultaat van samenwerking van alle vijf de parochies.

We hopen met een groot aantal gelovigen deze hoogtepunten van ons kerkelijk leven mee te maken.

 

Free Joomla! template by Age Themes