Agenda parochiekernen

1 jaar PE "Immanuel"

14-09-2018 Hits:33 Nieuws Frans Peeters

Viering 2 september 2018 Één jaar pastorale eenheid “Immanuel” Een sfeerbeeld   Onder een stralende zon werd de viering ingezet van één jaar Pastorale Eenheid. Achteraf bekeken is het een begin van een langzaam...

lees meer

Overzicht vieringen E.C. en vormsel 2019

11-09-2018 Hits:50 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor meer info over de vieringen van Eerste Communie en Vormsel in onze pastorale eenheid.

lees meer

Privacy verklaring

22-06-2018 Hits:771 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor meer info over de Privacy verklaring  

lees meer

Uitnodiging voordracht Roger Burggraeve

09-06-2018 Hits:403 Nieuws Frans Peeters

  AMORIS LAETITIA, WEG NAAR EEN VOLWASSEN CHRISTENDOM (barmhartigheid en geweten als wegwijzer) Eind 2016 hadden we in de Martinuszaal in Kontich centrum een uitgebreide sessie over de exhortatie van onze paus Franciscus...

lees meer

Viering 2 september 2018

Één jaar pastorale eenheid

“Immanuel”

Een sfeerbeeld

 

Onder een stralende zon werd de viering ingezet van één jaar Pastorale Eenheid. Achteraf bekeken is het een begin van een langzaam proces geweest, dat eerste jaar. De euforie van het eerste ogenblik, in de trant van: “we zullen die klus eens klaren” is verdwenen en veel realiteitszin is in de plaats gekomen. Wie zei nu ook weer dat tussen droom en daad de werkelijkheid staat, en vele praktische problemen en bezwaren? We moeten er niet flauw over doen: het is soms zoeken naar élan. Hoe dan ook een lange reis begint met een eerste stap in de goede richting en die is meer dan gezet.

Aan de startviering van toen, met veel enthousiasme, en aan de viering van vorige zondag zal het zeker niet liggen. Er waren heel wat gelovigen opgedaagd, uit de ganse Pastorale Eenheid, om samen te vieren dat we willen op weg gaan en samen willen werken en groeien naar die eenheid. De viering werd voorgegaan door pastoor Paul Cools, samen met een groot aantal medewerkende priesters, diakens en voorgangers van de tien parochies die samen onze Pastorale Eenheid “Immanuel” vormen. Het was een “voortreffelijke” viering, mede dankzij de enthousiaste ondersteuning door de koorzangers, afkomstig van alle parochies van onze Pastorale Eenheid.

Na de viering was er een pikfijn verzorgde receptie, die dankzij het goede weer in openlucht kon doorgaan, op het plein voor de Sint-Laurentiuskerk, waar bij een goed glas en een lekker hapje van gedachten kon gewisseld worden over het verleden en vooral over de toekomst: hoe we van een pastorale veelheid naar een pastorale eenheid en dan nog verder naar een pastorale gemeenschap kunnen groeien!

 

 

AMORIS LAETITIA, WEG NAAR EEN VOLWASSEN CHRISTENDOM

(barmhartigheid en geweten als wegwijzer)

Eind 2016 hadden we in de Martinuszaal in Kontich centrum een uitgebreide sessie over de exhortatie van onze paus Franciscus “Amoris Laetitia” of “de Vreugde van de Liefde". Die avond kregen we een vrij volledig inzicht in de besluiten van de synode over het gezin. We zagen o.m. hoe Paus Franciscus een bijzonder mooie reflectie schreef bij Paulus’ Hooglied van de liefde’. Met tal van voorbeelden uit het dagelijks leven van gezinnen kijkt Paus Franciscus zo breed als de liefde breed is.

Na de uiteenzetting brachten vijf werkgroepen nog een aantal onbeantwoorde vragen samen, vragen die een antwoord vroegen van een expert.

We hebben Roger Burggraeve bereid gevonden om op 25 oktober e.k. in de kerk van Kontich-Kazerne deze cruciale vragen te beantwoorden en om vanuit zijn expertise interpretatie te geven aan een aantal delicate punten uit de pauselijke exhortatie.

Pater Roger Burggraeve is Salesiaan van Don Bosco, priester en 'professor emeritus' aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is moraalfilosoof en promoveerde in 1980 in de moraaltheologie aan de KU Leuven. Hij doceerde fundamentele moraaltheologie, christelijke seksualiteits-, huwelijks- en gezinsethiek, geloof, Bijbels denken en ethiek. In 2007 ging hij met emeritaat.

 

  Hij was ook 37 jaar actief in het 'centrum voor Jeugd' (16-21 jarigen) bij de paters Salesianen in Groot Bijgaarden.

Samen met onze bisschop Johan Bonny schreef hij het boek ‘Mag ik, sorry, dank je wel".

Dit is een unieke gelegenheid waarop wij jullie graag uitnodigen. Roger Burggraeve zal een accent leggen op

  • Wat is het geweten?
  • Interpretaties betreffende scheiding, homoseksualiteit, geboorteregeling …
  • Het geweten versus 'uw goesting' doen'.
  • Hoe voed je dat geweten?
  • Hoe benaderen we onze jongeren hiermee?

Ook is hij bereid verder in te gaan op de vragen die de avond zelf nog bij jullie oprijzen

Free Joomla! template by Age Themes