Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
2
13
17
27

Abonneer op nieuwsbrief

87ste BEDEVAART NAAR BEAURAING.

04-05-2019 Hits:30 Nieuws Frans Peeters

87ste BEDEVAART NAAR BEAURAING: “Ik heb iets te zeggen aan ieder van u”   Op woensdag 3 juli 2019 vindt de 87ste editie plaats van de Kempense Beauraingbedevaart. In oktober 2018 riep paus Franciscus...

lees meer

"Nacht van Panama"

03-04-2019 Hits:93 Nieuws Frans Peeters

Druk hier voor het artikel "Nacht van Panama"

lees meer

Overzicht vieringen E.C. en vormsel 2019

11-09-2018 Hits:2511 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor meer info over de vieringen van Eerste Communie en Vormsel in onze pastorale eenheid.

lees meer

Privacy verklaring

22-06-2018 Hits:4903 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor meer info over de Privacy verklaring  

lees meer

87ste BEDEVAART NAAR BEAURAING:

“Ik heb iets te zeggen aan ieder van u”

 

Op woensdag 3 juli 2019 vindt de 87ste editie plaats van de Kempense Beauraingbedevaart.

In oktober 2018 riep paus Franciscus een bisschoppensynode bijeen rond jongeren in de Kerk. Hij wil graag meer rekening houden met de jongeren bij het beleid van de Kerk. Jongeren zouden opnieuw door het geloof mogen geraakt worden. Het valt op hoe vaak Maria kinderen en jongeren uitkiest om aan te verschijnen. Misschien is dit niet zomaar toeval. Ze zijn immers de toekomst! Zij wil hen telkens opnieuw terugbrengen bij haar Zoon. Het thema van deze editie laat daarom ook Maria zelf aan het woord:                                 “Ik heb iets te zeggen aan ieder van u.”

In Beauraing verscheen op 29 november 1932 Onze-Lieve-Vrouw voor de eerste keer aan vijf jongeren op een spoorwegbrug vlakbij de tuin van het plaatselijke klooster. Het was het begin van in totaal 33 verschijningen aan de broer en zussen Fernande (15 jaar), Albert (11 jaar) en Gilberte Voisin (13 jaar) en de zussen Andrée (14 jaar) en Gilberte (9 jaar) Degeimbre. Voor ieder van hen had ze een persoonlijke boodschap. Vanaf 29 december 1932 merken de kinderen tussen haar open armen haar hart, gans lichtend zoals een gouden hart, vandaar de naam 'Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing, de Maagd met een gouden hart'.

Al vrij snel komen er vele bedevaarders naar Beauraing, onder wie Maria Van Laer (34 jaar) uit Turnhout. Zij leed al 16 jaar aan een ongeneeslijke ziekte aan halswervels en rechterbeen, en is plots genezen op 24 juni 1933, de dag nadat zij naar Beauraing was gegaan om haar genezing af te smeken. Uit dankbaarheid ging men vanuit Turnhout en later de hele Kempen op bedevaart naar Beauraing. Zo ontstond de Kempense Beauraingbedevaart. De bedevaart kent ondertussen ook bedevaarders uit de regio Antwerpen.

Op woensdag 3 juli 2019 zullen weer velen uit de Kempen en de wijde omgeving van Antwerpen aansluiten bij die traditie. Op de een of andere manier blijven mensen aangesproken worden door de Mariaoorden zoals bv. Lourdes, Scherpenheuvel, Banneux of Beauraing. Elke bedevaarder heeft hiervoor vaak een andere reden, om bijvoorbeeld genezing af te smeken; uit dankbaarheid; uit traditie; om al dan niet geloofsredenen. Voor ieder van hen heeft Maria ook een persoonlijke boodschap.

Daarom willen wij bij deze editie ook stilstaan bij wat Maria aan ieder van ons te zeggen heeft.

Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, zal deze bedevaart dag voorgaan. De 87ste bedevaart dag start met een eucharistieviering om 11 uur in de basiliek. Na de middag wordt er in de tuin het verhaal van de verschijningen verteld, gevolgd door een verzoeningsviering met biechtgelegenheid. De dag wordt afgesloten met een eucharistisch lof.

Ook dit jaar voorziet de bedevaart een staptocht voor de jongeren!

Tijdens de eucharistieviering kunnen zij mee de viering verzorgen als misdienaar. Na de eucharistieviering trekken zij er bezinnend op uit met een picknick. Een aantal enthousiaste jongeren zullen hen mee op sleeptouw nemen. Ze sluiten nadien opnieuw aan bij de grote groep tijdens de aanbidding.

Inschrijven kan bij de plaatselijke contactpersoon of telefonisch of per e-mail op het bedevaartsecretariaat en dit tot 21/06/2019. Jongeren onder de 15 jaar betalen €15, volwassenen betalen €23 voor deze bedevaart. Wie wil kan ook een warme maaltijd reserveren aan €22. Bij voorkeur stort u het inschrijvingsgeld op rekening BE37 7310 3095 8028 van de Kempense Beauraingbedevaart met vermelding van het aantal personen, jongeren en maaltijden.

Meer info kan je bekomen bij uw plaatselijke contactpersoon, of op de infoborden in de verschillende parochiekerken van onze pastorale eenheid “Immanuel”

Free Joomla! template by Age Themes