Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
6
7
8
11
12
14
17
19
21
25
28
29

Abonneer op nieuwsbrief

Kerkconcert in Hove

17-01-2020 Hits:102 Nieuws Frans Peeters

Kerkconcert in de St. Laurentiuskerk te Hove op 19 maart 2020 Klik hier voor meer info

lees meer

Vieringen op zondag in WZC De Hazelaar

16-01-2020 Hits:119 Nieuws Frans Peeters

Vieringen op zondag in WZC De Hazelaar, een warm gebeuren Elke zondag om 11 uur vindt in de kapel van het Woon- en Zorgcentrum De Hazelaar te Kontich een woord- en...

lees meer

Zendingsviering van Marcel Van Campen

24-12-2019 Hits:356 Nieuws Frans Peeters

ZENDING DOOR MGR. JOHAN BONNY VAN MARCEL VAN CAMPEN ALS PASTORAAL WERKER IN ONZE PASTORALE EENHEID IMMANUEL  Onze bisschop Johan Bonny heeft op zondag 22 december de zending als  Pastoraal werker...

lees meer

Handelingen van de Apostelen toegelicht

19-12-2019 Hits:361 Nieuws Frans Peeters

Handelingen van de Apostelen toegelicht Vragen bij het lezen van Handelingen? Stel ze vanuit je stoel thuis tijdens deze webinar! Van december 2019 tot mei 2020 lezen mensen in het bisdom Antwerpen...

lees meer

Handelingen van de Apostelen

19-12-2019 Hits:290 Nieuws Frans Peeters

Handelingen van de Apostelen Driejarig pastoraal thema in Bisdom Antwerpen 2019-2022 Welkom op de webpagina van het driejarig pastoraal thema 'Handelingen van de Apostelen'! Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten, materiaal, vormingen en...

lees meer

Vieringen op zondag in WZC De Hazelaar, een warm gebeuren

Elke zondag om 11 uur vindt in de kapel van het Woon- en Zorgcentrum De Hazelaar te Kontich een woord- en communiedienst plaats. Deze wekelijkse viering wordt verzorgd door een team van gebedsvoorgangers van onze pastorale eenheid Immanuel.

 

Het aantal trouwe gelovigen dat aan deze viering deelneemt, stijgt van maand tot maand. Niet alleen bewoners van De Hazelaar maar ook familieleden, vrienden en kennissen wonen geregeld deze dienst bij. 

 

Zijn alleszins elke zondag van de partij, de vrijwilligsters die zorgen voor het vervoer van die bewoners die per rolstoel moeten worden gebracht. De meerderheid van de gelovigen wordt inderdaad per rolstoel naar de kapel begeleid. Onze vrijwilligsters kunnen hierbij trouwens nog extra hulp gebruiken. Wie wil meehelpen aan het vervoer van enkele rusthuisbewoners, ’s zondags tussen half elf en elf uur en na de viering, omstreeks 11.45 u., mag zich aanmelden bij:

Ann Van Genechten, liefst voordien contact opnemen op:

gsm 0468 26 09 75

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke zondagse viering is een feestelijk moment dat door de aanwezigen met zichtbare tevredenheid wordt beleefd. In de woord- en communiediensten van De Hazelaar wordt voorrang gegeven aan de traditionele gebeden die de overwegend hoogbejaarde gelovigen nog allemaal zeer goed kennen. Ook mogen de geliefde Marialiederen niet ontbreken. Zo maakt de verering van Onze-Lieve-Vrouw eigenlijk deel uit van elke viering. Na de actieve deelname van de gelovigen aan de gebeden en liederen is de communie een ingetogen gebeuren.

 

Eenmaal per maand wordt in De Hazelaar een eucharistieviering opgedragen. Tijdens die maandelijkse mis consacreert de priester de hosties voor de komende woord- en communiediensten.

De wekelijkse vieringen in De Hazelaar vormen een hartverwarmend getuigenis van de verbondenheid van onze pastorale eenheid Immanuel met de generatie van haar oudste gelovigen. Zin om eens te komen meevieren? Van harte welkom elke zondag om 11 uur in de stemmige kapel van WZC De Hazelaar, in de Witvrouwenveldstraat te Kontich-Centrum.

Handelingen van de Apostelen toegelicht

Vragen bij het lezen van Handelingen? Stel ze vanuit je stoel thuis tijdens deze webinar!

Van december 2019 tot mei 2020 lezen mensen in het bisdom Antwerpen het bijbelboek Handelingen van de Apostelen.

Elke maand zal een gastspreker in een webinar een deel of aspect van dit bijbelboek toelichten. Als deelnemer kan je tijdens en na de korte introductie via de chat vragen stellen. Na de introductie beantwoordt de gastspreker de vragen uit de chat. David Godecharle modereert het geheel.

Op 21 januari 2020 is E.H. Rik Hoet onze gastspreker.

De webinar is thuis via je computer op de aangegeven tijd op het YouTube-kanaal ' Neem en lees' te volgen.

U bent uitgenodigd uw vragen of opmerkingen van tevoren te mailen naar David Godecharle (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Myriam Smits (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Myriam Smits, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Begeleider(s): Myriam Smits
Spreker(s): David Godecharle
Contactpersoon: Myriam Smits, +32 0496271591, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdag 21/1/2020 van 21:00 tot 22:00 (O.-L.-Vrouwekathedraal)
Dinsdag 18/2/2020 van 21:00 tot 22:00 (O.-L.-Vrouwekathedraal)
Dinsdag 17/3/2020 van 21:00 tot 22:00 (O.-L.-Vrouwekathedraal)
Dinsdag 21/4/2020 van 21:00 tot 22:00 (O.-L.-Vrouwekathedraal)
Dinsdag 19/5/2020 van 21:00 tot 22:00 (O.-L.-Vrouwekathedraal)

In samenwerking met: Vlaamse Overheid

€ 0.00 - Gratis

ZENDING DOOR MGR. JOHAN BONNY VAN MARCEL VAN CAMPEN ALS PASTORAAL WERKER IN ONZE PASTORALE EENHEID IMMANUEL

 Onze bisschop Johan Bonny heeft op zondag 22 december de zending als  Pastoraal werker in onze Pastorale eenheid verleend aan Marcel Van Campen.

De bisschop ging voor in een zendingsviering in de zondagskerk van Sint-Laurentius-Hove, om 10u.

Het werd een plechtige maar tegelijkertijd warme en sfeervolle viering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder leiding van Frans Jacobs zorgde het versterkte koor ervoor dat de muziek drager was van de boodschap van deze viering.

In zijn homilie verweefde Monseigneur Bonny de verschillende evangelische boodschappen van de dag met het zendingsgebeuren Hij besloot met de oproep om allemaal voor een stuk gezondenen  te zijn.

Volgde dan de officiële zendingsrite, met overhandiging van  Albe en schapulier.  De meer dan 300 aanwezige gelovigen waren er getuige van deze grote stap van Marcel.

Veel dank aan Marcel voor zijn engagement om mee te bouwen aan de kerkgemeenschap van morgen, en dank aan alle aanwezigen om van deze viering een feestelijk en ingetogen gebeuren te maken .

Foto's zeggen meer dan woorden. Naast de hierbij gepubliceerde foto's zorgde Jan Van Riet nog voor een uitgebreide reportage op

www.pe-immanuel.be

Klik rechtsboven op “Foto’s”.

 

Handelingen van de Apostelen

Driejarig pastoraal thema in Bisdom Antwerpen 2019-2022

Welkom op de webpagina van het driejarig pastoraal thema 'Handelingen van de Apostelen'!

Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten, materiaal, vormingen en lezingen in het kader van het driejarig pastoraal thema.

In de voorbije jaren heeft het bisdom Antwerpen sterk ingezet op de reorganisatie van zijn pastorale diensten en structuren. Dat heeft veel energie, geduld en samenwerking gevraagd. Tegelijk groeide bij vele medewerkers een vraag naar  verdieping. Waarom kiezen wij voor Jezus en het Evangelie? Waartoe heeft Jezus de kerkgemeenschap nodig? Wie zijn wij als christenen? Organisatie en inspiratie roepen elkaar op. Ze hebben elkaar nodig en zijn op elkaar aangewezen.  Na een stevige werkbeurt aan onze organisatie zijn we er klaar voor om aandacht te besteden aan onze inspiratie.

Het boek Handelingen van de Apostelen gaat over de eerste tijd van de kerkgemeenschap. Alles is nog 'basic'. Het verhaal leest als een kennismaking met het DNA van de Kerk. Het Evangelie vindt zijn weg langs vele wegen. De apostelen en hun medewerkers dragen het uit, vrij en zonder vrees. Ze gaan geen enkel gesprek uit de weg. Ze stappen voort.

We nemen drie werkjaren de tijd om Handelingen in de focus te plaatsen: 
een leesjaar (2019-2020) en twee thematische jaren (2020-2021; 2021-2022). 

Kick-off driejarig pastoraal project

Informatie-bijeenkomst

Infoavond i.v.m. driejarig pastoraal project Handelingen: 17 oktober 2019 om 20.00uur in het Theologisch Pastoraal Centrum (TPC), Groenenborgerlaan 149, Antwerpen

Vormingen

  • Studiedag voor alle beroepspastores van vicariaat Kempen over het bijbelboek "Handelingen van de Apostelen": 8 oktober 2019 van 9.30 uur tot 16.30 uur in Capenberg Oxaco Center vzw, Borsbeeksesteenweg 45, Boechout
  • Op 21 januari 2020 om 21.00 uur start de maandelijkse Webinar 'Handelingen van de Apostelen toegelicht' (Een webinar is een vorming op internet waarbij een online publiek aanwezig is). U kan thuis van achter de computer de webinar volgen en live vragen stellen.

Lezingen

  • "Neem en Lees: Pastoraal thema Handelingen van de Apostelen" door Mgr. Johan Bonny in het kader van de Geloofsschool, op 11 december 2019 om 19.30 uur in het TPC te Antwerpen
  • "Neem en lees" door Mgr. Johan Bonny, in het kader van de lezingenreeks ‘Christen-zijn in de 21e eeuw’, op 10 juni 2020 om 19.30 uur in HIVSET te Turnhout
  • "Neem en lees: een ervaring van een lezer" door Ilse Dupont in het kader van de Geloofsschool, op 22 april 2020 om 19.30 uur in het TPC te Antwerpen

Leesgroepen

Verspreid over het bisdom zullen verschillende leesgroepen starten vanaf de Advent (1 december 2019) tot Pinksteren 2020. In de loop van de komende maanden zal de onderstaande lijst verder aangevuld worden.

Materiaal 

Het Bisdom Antwerpen heeft een werk/leesboek uitgebracht van Handelingen. Het boek wordt via de vicariaten verspreid onder de medewerkers, en is gratis verkrijgbaar in het bisschopshuis, het TPC en het vicariaat Kempen in Zandhoven. Het kan ook worden besteld via Halewijn mits betaling van de portkosten.

Verder is er een flyer, bedoeld voor het ruime publiek.

Sinds 1 september is er naast het werk/leesboek een podcast beschikbaar. 
Zo kan u luisterend Handelingen van de Apostelen lezen.

Free Joomla! template by Age Themes