Hemelvaart, parochiedag in Kontich-Kazerne

door

Hemelvaart, parochiedag Kontich-Kazerne

Vele jaren was het hemelvaartweekend gevuld met de parochiale Meifeesten. Vier dagen lang zorgden tientallen vrijwilligers voor allerlei activiteiten. Goed voor een warm gemeenschapsgevoel en een flinke financiële poot onder de parochiale werking. Sinds vorig jaar is het gebeuren op een nieuwe leest geschoeid, maar de parochie verzorgt nog een paar van de activiteiten. Die centraliseerden we op hemelvaartsdag zelf, die zo onze parochiedag werd.

 

 

 

Om halftien begon de feestelijke eucharistieviering met de muzikale steun van de koninklijke harmonie Vrede en Vermaak van Kontich. 

Op hun playlist een aantal mooie werken die ze met veel kunde brachten.

 

 

 

 

 

 Naast een warm applaus was ook een bedankje op zijn plaats, in de vorm van een drankje op het kerkplein. Daar stond al een tent in de lentezon klaar om een heleboel mensen te voorzien van een aperitiefje.

 

Wie daar eventjes bleef, kon naadloos de overgang maken naar het restaurant in zaal Pronkenborg. Die was al piekfijn klaargezet om zo’n 150 gasten te ontvangen. De kookploeg zorgde voor een stevig Vlaams menu van soep, stoofvlees of vol-au-vent met frietjes en een fijn dessertje.

 

 

 En of dat gesmaakt werd!Weer eens dankjewel aan alle medewerkers, en uiteraard aan al wie zich inschreef voor de maaltijd!